- Web sitesi
- www.twitter.com
CHP Milletvekili Mehmet Sevigen "Asıl neden TOKİ Başkanı'nın yaptığı konuşmaydı" derken
Eski Galatasaray Başkanı Mehmet Cansun ise "Islıklı protesto ne kadar yanlışsa TOKİ Başkanı'nın konuşması ondan daha büyük ayıp" yorumunda bulundu.
‘TOKİ Başkanı provokatörlük yaptı’
MEHMET SEVİGEN (CHP Milletvekili
Fenerbahçeli):
Başbakanın yuhalanmasına üzüldüm ama burada tamamen hükümeti suçluyorum. Asıl neden TOKİ Başkanı’nın yaptığı konuşmaydı. TOKİ Başkanı provokatörlük yaptı. Galatasaray camiasının önünde Galatasaray’ı suçladı. TOKİ Başkanı hemen istifa etmeli. Ben Fenerbahçeliyim ama Başbakan adına çok üzüldüm
"Taraftar çok ayıp etti. Çünkü biz ev sahibiydik."
MEHMET CANSUN (Eski Galatasaray Başkanı)
Karşıda kimin olduğu önemli değil. Açılışa gelmişler
ne konuştuğunu bilmiyor. Taraftar TOKİ Başkanını protestoda haklı. Onu ben de şimdi protesto ediyorum. Eğer yanında olsam müdahale eder ve konuşmasını keserdim. Birinci görevimiz gelen misafiri iyi ağırlamaktı ama misafir hakaret ediyorsa gereken cevabı alması lazım.”
‘GS
halk tepkisi’
UMUT ORAN (CHP Genel Başkan Yardımcısı; GS Veteran Takım oyuncusu
GS Kongre üyesi):
Bu bir Galatasaraylı
sonunda da
patlar. Şu anda da patlama noktasında.
‘Vatandaş dolmuş durumda’
REŞAT DOĞRU (MHP Tokat Milletvekili):
Galatasaray taraftarının tepkisi
Türk milletinin
son dönemde Türk devletine
AKP’ye karşı dolmuş durumda. Başbakan’ın stadı terk etmesi doğru değildi. Yerinde oturması lazımdı. Alkışlarken iyi de tepki gösterince kötü mü oluyor.
‘Rüzgâr eken fırtına biçer’
MEHMET ŞANDIR (MHP Grup Başkanvekili
Fenerbahçeli):
Sayın Başbakanın böyle bir duruma düşmüş olmasından üzüntü duyduk. Ama rüzgâr eken fırtına biçer. Sayın Başbakan şapkasını önüne koyup düşünmeli. Bu milleti ucube heykelle
protesto eder. Başbakan
bundan ders çıkarmış olmalı.
‘Galatasaray geleneğiyle bağdaşmayan bir şey’
FARUK SÜREN (Eski Galatasaray Başkanı):
“Islıklı protesto tam bir densizlik. Taraftar çok büyük ayıp etti. Çünkü bu stadın yapımında en büyük katkısı olan kişi Sayın Başbakan. Onun direktifleri olmasaydı belki 10 senede biterdi. Aynı politik görüşte olmayabilirsiniz
yanlı ve GS’yi küçük düşürecek nitelikteki konuşması bir tahrik noktası oldu. ‘Aciz durumdaki başkan’ ifadeleri son derece yersiz ifadeler. O stadın tarihsel oluşum
gerçeğini de yansıtmıyor. Böyle konuşmasaydı belki taraftar susacaktı ve konu kapanacaktı.”
‘Protestonun yeri sandık’
ALİ ŞEN (Eski Fenerbahçe Başkanı)
“Islıklı protesto ile ayıbın ötesinde bir şey yapılmış. Başbakan Erdoğan olmasaydı Galatasaraylılar bu stada sahip olamayacaklardı. Bu kadar büyük yardım yapan bir insanı
misafir olarak evine gelmiş bir kişiyi yuhalamak hiçbir insani değere sığmaz. Başbakan’ı protesto edeceklerse bunun yeri hazirandaki seçimlerde kurulacak oy sandıklarıdır.”
‘Yapılan saygısızlık üzüntü vericiydi’
ŞENES ERZİK (UEFA Asbaşkanı):
“Çok tatsız bir durum oldu
üzüntü vericiydi. Yani düşünün ki böyle bir uluslararası
arenada isim yapacak çok güzel tesis kazandırılmış
açılış yapılmaya geliniyor. Yapılanları saygısızlık olarak görüyorum.”
‘Başbakan spora büyük hizmet veriyor’
RIDVAN DİLMEN (Eski milli futbolcu
futbol yorumcusu):
“Olmaması gereken bir olay. Sayın Başbakan bunu hak etmiyordu. Çünkü kendisi bu ülkede Türk sporuna büyük hizmetler veriyor. Sadece Galatasaray’a değil Türk sporuna bir stat kazandırıldı. Futboldan elde edilen gelir yıllık 10 milyon dolardı şimdi 400 milyon dolar oldu. Bu da ciddi katkılarıyla oldu.”
‘Taraftar ayıp etmiştir’
SİNAN ENGİN (Eski Beşiktaşlı futbolcu
futbol yorumcusu):
“Taraftar ayıp etti çünkü bu stadın yapılmasında Sayın Başbakan öncülük yapmıştır. Dolayısıyla stadı yapan hediye eden ülkenin Başbakanı stada geliyor ve ıslıklanıyor. TOKİ Başkanı’na gereken tepkiyi gösterebilirsiniz ama Başbakan bunları hak etmedi.”
‘Seyirci saygısızlık yaptı
büyük talihsizlik’
İBRAHİM KIZIL (Gaziantepspor Kulübü Başkanı):
“Başbakanın o tesise çok büyük emeği geçti. Ama seyirci ıslıklarla yuhalamalarla sindirmeye çalışıyor. Başbakanın onu yaşaması çok üzücü. Seyircinin tavrı çok büyük saygısızlık oldu. Çok talihsiz bir olaydı. Bütün kulüp başkanları olarak hepimiz stadı terk ettik. TOKİ Başkanı yanlış şeyler söylemiş olsa
da onunla Başbakan’ın ne alakası var.”
"BAŞBAKAN'A HAKSIZLIK YAPILDI"
TBMM Başkanı MEHMET ALİ ŞAHİN:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Spor sahalarına lütfen siyasal görüşlerimizi taşımayalım ve yansıtmayalım
bu çok çirkin oluyor.
"Bizim bir atasözümüz var 'taş yerinde ağırdır' diye. Tabi ki futbol müsabakalarına gelen vatandaşlarımızın farklı siyasal düşünceleri olabilir. Bu
Galatasaray camiasına zarar verir.
Sayın Başbakan'ın şu değerlendirmesini önemsiyorum 'iyilik yap
o stadın bu hale gelmesinde katkıları çok büyüktür. Bunu çok yakinen biliyorum. Doğrusu Sayın Başbakan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Galatasaray camiası ve yöneticiler de bundan büyük üzüntü duydular. Spor sahalarına lütfen siyasal görüşlerimizi taşımayalım ve yansıtmayalım; bu çok çirkin oluyor.
"ÇİRKİNLİK VE EDEPSİZLİK"
Devlet Bakanı ZAFER ÇAĞLAYAN:
Yapılanları "çirkinlik" ve "edepsizlik" olarak değerlendiriyorum. Ancak
bundan tüm Galatasaray camiasının sorumlu tutmamak gerek. Bu edepsizliği yapanlara Galatasaray Başkanı Adnan Polat mutlaka cezasını verecektir. ''Bu yapılmadığı takdirde tabi ki yönetim bu sorumluluğa ortak olur.
Hükümet ve TOKİ Türkiye'nin yüz akı olacak bir stadı
bir takımı mutlaka söz konusudur. Ama bu konuda yapılan terbiyesizliğin üzerine bastırarak söylüyorum ben bir Galatasaraylı olarak Galatasaray camiasına yakıştırmıyorum. Ben aslında onların Galatasaraylı olduğuna da inanmıyorum. Çünkü gerçek Galatasaraylıların bunu yapmaması gerekiyor.
Bu konuda tabi ki yönetimin
eğer bu konuda gereken tedbir alınmazsa yönetim de aynı sorumluluk içine girecektir.
Ben de amatör kümede top oynadım
birbirini dövmesi değil. Dediğim gibi bunu tüm Galatasaray camiasına mal etmiyorum.
Yapılanların mutlaka yönetim tarafından ortaya çıkartılacaktır. Bu çerçevede gereken özür
gereken çalışmalar yapılarak yapılan hata en azından belki asgariye indirilmiş olacaktır. Stadın kullanım hakkı henüz Galatasaray'a verilmedi. <div>
Başbakanın yuhalanmasına üzüldüm ama burada tamamen hükümeti suçluyorum. Asıl neden TOKİ Başkanı’nın yaptığı konuşmaydı. TOKİ Başkanı provokatörlük yaptı. Galatasaray camiasının önünde Galatasaray’ı suçladı. TOKİ Başkanı hemen istifa etmeli. Ben Fenerbahçeliyim ama Başbakan adına çok üzüldüm
"Taraftar çok ayıp etti. Çünkü biz ev sahibiydik."
MEHMET CANSUN (Eski Galatasaray Başkanı)
Karşıda kimin olduğu önemli değil. Açılışa gelmişler
‘GS
UMUT ORAN (CHP Genel Başkan Yardımcısı; GS Veteran Takım oyuncusu
Bu bir Galatasaraylı
patlar. Şu anda da patlama noktasında.
‘Vatandaş dolmuş durumda’
REŞAT DOĞRU (MHP Tokat Milletvekili):
Galatasaray taraftarının tepkisi
son dönemde Türk devletine
‘Rüzgâr eken fırtına biçer’
MEHMET ŞANDIR (MHP Grup Başkanvekili
Sayın Başbakanın böyle bir duruma düşmüş olmasından üzüntü duyduk. Ama rüzgâr eken fırtına biçer. Sayın Başbakan şapkasını önüne koyup düşünmeli. Bu milleti ucube heykelle
bundan ders çıkarmış olmalı.
‘Galatasaray geleneğiyle bağdaşmayan bir şey’
FARUK SÜREN (Eski Galatasaray Başkanı):
“Islıklı protesto tam bir densizlik. Taraftar çok büyük ayıp etti. Çünkü bu stadın yapımında en büyük katkısı olan kişi Sayın Başbakan. Onun direktifleri olmasaydı belki 10 senede biterdi. Aynı politik görüşte olmayabilirsiniz
gerçeğini de yansıtmıyor. Böyle konuşmasaydı belki taraftar susacaktı ve konu kapanacaktı.”
‘Protestonun yeri sandık’
ALİ ŞEN (Eski Fenerbahçe Başkanı)
“Islıklı protesto ile ayıbın ötesinde bir şey yapılmış. Başbakan Erdoğan olmasaydı Galatasaraylılar bu stada sahip olamayacaklardı. Bu kadar büyük yardım yapan bir insanı
‘Yapılan saygısızlık üzüntü vericiydi’
ŞENES ERZİK (UEFA Asbaşkanı):
“Çok tatsız bir durum oldu
arenada isim yapacak çok güzel tesis kazandırılmış
‘Başbakan spora büyük hizmet veriyor’
RIDVAN DİLMEN (Eski milli futbolcu
“Olmaması gereken bir olay. Sayın Başbakan bunu hak etmiyordu. Çünkü kendisi bu ülkede Türk sporuna büyük hizmetler veriyor. Sadece Galatasaray’a değil Türk sporuna bir stat kazandırıldı. Futboldan elde edilen gelir yıllık 10 milyon dolardı şimdi 400 milyon dolar oldu. Bu da ciddi katkılarıyla oldu.”
‘Taraftar ayıp etmiştir’
SİNAN ENGİN (Eski Beşiktaşlı futbolcu
“Taraftar ayıp etti çünkü bu stadın yapılmasında Sayın Başbakan öncülük yapmıştır. Dolayısıyla stadı yapan hediye eden ülkenin Başbakanı stada geliyor ve ıslıklanıyor. TOKİ Başkanı’na gereken tepkiyi gösterebilirsiniz ama Başbakan bunları hak etmedi.”
‘Seyirci saygısızlık yaptı
İBRAHİM KIZIL (Gaziantepspor Kulübü Başkanı):
“Başbakanın o tesise çok büyük emeği geçti. Ama seyirci ıslıklarla yuhalamalarla sindirmeye çalışıyor. Başbakanın onu yaşaması çok üzücü. Seyircinin tavrı çok büyük saygısızlık oldu. Çok talihsiz bir olaydı. Bütün kulüp başkanları olarak hepimiz stadı terk ettik. TOKİ Başkanı yanlış şeyler söylemiş olsa
da onunla Başbakan’ın ne alakası var.”
"BAŞBAKAN'A HAKSIZLIK YAPILDI"
TBMM Başkanı MEHMET ALİ ŞAHİN:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Spor sahalarına lütfen siyasal görüşlerimizi taşımayalım ve yansıtmayalım
"Bizim bir atasözümüz var 'taş yerinde ağırdır' diye. Tabi ki futbol müsabakalarına gelen vatandaşlarımızın farklı siyasal düşünceleri olabilir. Bu
Sayın Başbakan'ın şu değerlendirmesini önemsiyorum 'iyilik yap
"ÇİRKİNLİK VE EDEPSİZLİK"
Devlet Bakanı ZAFER ÇAĞLAYAN:
Yapılanları "çirkinlik" ve "edepsizlik" olarak değerlendiriyorum. Ancak
Hükümet ve TOKİ Türkiye'nin yüz akı olacak bir stadı
Bu konuda tabi ki yönetimin
Ben de amatör kümede top oynadım
Yapılanların mutlaka yönetim tarafından ortaya çıkartılacaktır. Bu çerçevede gereken özür